Tietoa vanhemmille

Vanhempana sinulla on varmasti paljon kysymyksiä Gyostage LAN-tapahtumasta johon lapsesi haluaa osallistua. Olemme koonneet tähän yleistä tietoa tapahtumasta; Mikä se on? Missä se järjestetään? Onko se turvallista?

Mistä oikein on kyse?

Verkkopelitapahtuma, eli lanit, on tapahtuma, johon samanhenkiset ihmiset kokoontuvat pelaamaan, kilpailemaan ja viettämään aikaa yhdessä. Merkittävin ero kotona pelaamiseen on se, että tapahtumaan osallistumalla pääsee tapaamaan myös muita peleistä ja pelialasta kiinnostuneita ihmisiä. Tapahtuma tarjoaa lanittamisen lisäksi monenlaista oheisohjelmaa, joilla pyritään tavoittamaan kaikkia pelaamisesta kiinnostuneita. Myös vanhempia ja kasvattajia.

Ketä siellä on?

Tapahtuma on Savon suurin pelitapahtuma ja laajalti tunnettu, joten kävijöitä saapuu ympäri Suomea. Pääosin kävijät ovat kuitenkin kuopiolaisia nuoria.

Tapahtumalla on 13-vuoden suositusikäraja, ja toivomme sitä nuorempien saapuvan paikalle täysi-ikäisen henkilön kanssa. Pelinkehityksen ja retro-pelaamisen tiimoilta tapahtuma houkuttelee myös vanhempaa sukupolvea käymään Gyostagessa.

Tapahtumapaikka

Gyostage LAN-tapahtuma järjestetään Kuopio-hallilla, osoitteessa Opistotie 4, 70200 Kuopio. Lue lisää sivulta Tapahtumapaikka.

Turvallisuus

Gyostage on rajattu tapahtuma ja tapahtuman aikana tapahtuma-alue on suljettu ulkopuolisilta. Järjestäjämme vastaavat siitä, että asiattomia henkilöitä ei liiku alueella tapahtuman aikana. Vaikka pyrimmekin tekemään parhaamme, että tapahtuma olisi turvallinen, on hyvä käydä läpi järjestyssäännöt sekä oheinen muistilista ennen tapahtumaa.

  • Nukkuminen: Tapahtumassa on järjestetty erikseen nukkumistilat Kuopio-hallia vastapäätä sijaitsevalla Kuopion klassisella lukiolla. Nukkumistilojen alueen järjestystä valvotaan.
  • Ruokailu ja virvoitusjuomat: Tapahtumassa on oma ravintolapiste sekä 24h kioski, joista voi ostaa syötävää ja juotavaa tapahtuman aikana. Tapahtuma-alueelta löytyy myös kodinkonealue missä sijaitsee vähintään mikroaaltouuni. Noin 650 m päässä tapahtuma-alueelta sijaitsee Hesburger. Kuopion torin läheisyydessä (n. 1,3 km hallilta) palvelee useita eri ravintoloita ja kauppoja. Vanhempien olisi myös hyvä keskustella ennen tapahtumaa lastensa kanssa ja sopia, mikä on sopiva määrä kahvia tai energiajuomaa tapahtumassa.
  • Arvotavarat: Vaikka varkaudet tapahtumissa ovat harvinaisia emme suosittele jättämään arvotavaroita vartioimatta. Olisikin siis hyvä, jos kaverit katsoisivat tavaroiden perään lapsesi poistuessa konepaikaltaan, tai jos ne tuotaisiin tavaransäilytykseen joka löytyy infopisteeltämme (huom! tavaransäilytysmaksu kts. hinnasto).
  • Vakuutus: Kannattaa tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstäsi mahdolliset toimintatavat, jos jotain yllättävää tapahtuu.
  • Säännöt: Tapahtuma on täysin päihteetön ja järjestyssäännöt löytyvät täältä. Säännöt on syytä käydä läpi ennen tapahtumaan osallistumista.

Tapahtuman tekniikan toteuttaa koulutuksen saaneet ammattilaiset varmistaen niiden turvallisuuden.

Miten saan lapseeni yhteyden tapahtuman aikana?

Lapseesi saat parhaiten yhteyden tapahtuman aikana puhelimitse. Pimeässä hallissa henkilöiden etsiminen on haasteellista, mutta hätätapauksissa pyrimme löytämään henkilöt hallin kuulutusjärjestelmän avulla.

Vastuuvapautus

Gyostage ei ole vastuussa lapsistanne. Järjestäjämme ovat kuitenkin velvollisia ottamaan teihin yhteyttä tilanteen vaatiessa. Emme myöskään vastaa laitevahingoista tapahtuman aikana ellei tapaukselle ole selkeää näyttöä, että vahinko on syntynyt meistä johtuvasta syystä.

Gyostage

Tapahtuman järjestää Diginatiivit ry. Alta löydät yhteystietomme.

Pääjärjestäjä:
kyosti@diginatiivit.fi

Yhteistyökumppanit:
partners@gyostage.fi
riku@diginatiivit.fi

Yleiset kysymykset & Lipunmyynti:
niklas@diginatiivit.fi

Info & Helpdesk

aspa@diginatiivit.fi
liput@diginatiivit.fi

Puhelin
+358 34 109 1111

Voit myös lähettää meille viestin sosiaalisen median kanavalla, Facebookissa tai Discord!